17 Ιαν 2010

Η πρώτη φράση του προηγούμενου μας ποστ, επιβεβαιώθηκε χθες και πάλι. Αλλά τούτη τη φορά αρνητικά. Μέσα σε ένα κατάμεστο μετά από χρόνια γήπεδο στο Ναύπλιο, σε ένα παραδοσιακό ντέρμπι της πόλης, με εξαίρεση τον αρχηγό Κατσούρη, τα αδιαμφισβήτητα αστέρια του Οίακα δεν είχαν όρεξη για καλό μπάσκετ και υπέκυψαν στην τρομερή θέληση των αντιπάλων για τη νίκη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε μάλλον νευρικά, ντέρμπι γαρ! Τα ατού και των δυο ομάδων φάνηκαν αγχωμένα και τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο. Πρώτο θύμα ο Βούλγαρης που βρέθηκε με τρία φάουλ στο πρωτο δεκάλεπτο και ουσιαστικά τέθηκε εκτός παιχνιδιού. Δεύτερο θύμα ο Κοντός, ο οποίος μετά από ένα δολοφονικό κτύπημα εκτός φάσης από τον Τσοτσόκο - το μοναδικό σημείο που οι διαιτητές, καθόλα άψογοι στο υπόλοιπο παιχνίδι, έχασαν μια φάση που ήταν για αποβολή- έχασε την ψυχολογία του και βρεθηκε και αυτός εκτός αγώνα.

Από εκεί και πέρα το παιχνιδι πηγε στους δυο κορυφαιους άσσους του πρωταθλήματος. Κατσούρης και Παπασαράντος το πηραν ... "πατριωτικά" ο καθένας για την ομάδα του και αναδείχτηκαν και οι δυο κορυφαίοι του παιχνιδιού, με τον αρχηγό του Οίακα να ξεχωρίζει, αλλά και να είναι τελικά ο μοιραίος παίκτης του τελευταίου λεπτού. Η διαφορά που έδωσε τη νίκη στο ΝΣ/ΓΕΑ ήταν ότι ο αρχηγός ήταν εξαιρετικά μόνος, χωρίς βοήθειες από τους συμπαίκτες του, την στιγμή που έπρεπε. Και βέβαια ένα ακόμη στοιχείο της έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης που έφερε τελικά την ήττα στις λεπτομέρειες ήταν η αστοχία στις βολές (17/32) που από μόνη της θα έφερνε άνετη νικη στον αγώνα.

Ετσι λοιπόν το πρωτάθλημα αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον στο δεύτερο γύρο. Για την ομάδα μας τίποτα δεν έχει χαθεί και ειναι δεδομένο ότι αν η ομάδα παίξει με βαση τις δυνατότητες της, δεν μπορει να χάσει από κανέναν αντίπαλο, πόσο μάλλον που έχει όλα τα κρισιμα παιχνίδια στην έδρα της.  Προχωράμε λοιπόν και ο στόχος παραμένει ένας! Το πρωτάθλημα!

Τα δεκάλεπτα : 20-23, 15-12, 21-21, 14-10

ΝΣ/ΓΕΑ (Κωστούρος) : Μπούνος 4, Γεωργούσης 4, Κουτσόπετρας, Τσοτσόκος 2, Βούλγαρης 10, Μελεούνης 7, Παπασαράντος 16 (1), Γκολέμης 10 (2), Κοσσιώρης 17 .

Οίαξ Ναυπλίου (Γκόλαντας-Νενεκούμης) : Κατσούρης 20 (2), Παλλαντζάς 2, Κοντός 8, Μπακάλης, Κοτσόβολης 12, Κατσαλούλης 7 (1), Δελής 6, Ρεκουνιώτης 7 (1), Σχορτσανίτης 4.

Να τονίσουμε ξανά την εξαιρετική διαιτησία των Καραλή - Παπαγερίδη. Ειδικά ο δεύτερος "διδάσκει" διαιτησία και συμπεριφορά σε δυο αγώνες που μας έχει σφυρίξει!

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΙΤΗΤΕΥΟΥΜΕ?ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ.ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΤΟΝ "ΠΙΤΣΙΛΚΑ".ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΡΕΖΙΛΙ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ.ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΙΧΕΣ ΖΗΤΗΣΕΙ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ξερεις τελικα ποια εικονα δειχνεις? οτι εισαι ασχετος με το αθλημα κ.Στεφανε διακωμωδεις πρωτα την ομαδα σου και τελικα το αθλημα που τοσο αγαπαμε ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

αυτος που γραφει για τον οιαξ δεν ειναι μπασκετικος. θελουμε αντικειμενικη κριση για τις ομαδες και τους διαιτητες και οχι φαμφαρες και κομπλεξισμους για το εγω μας.

Ανώνυμος είπε...

den exeis ta kotsia na emfaniseis ola ta sxolia

Στέφανος Παλλαντζάς είπε...

@Ανώνυμο
Πρώτα πρώτα βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα. Ξέρεις , έχουμε κι αλλα πράγματα να κανουμε στη ζωη μας, από το να ασχολούμαστε με την ομάδα. Οικογένεια, δουλειά, παρέα, φίλοι κλπ. Δεν πειράζει όμως, ας δουν και οι υπόλοιποι τώρα τα σχόλια σου, κι ας βγάλουν τα συμπεράσματα τους.
Από εκεί και πέρα, ένα μόνο θα το πω. Αν είσαι όντως διαιτητής, θαπρεπε να είχες το θάρρος της γνώμης σου να πεις ότι λες επώνυμα. Και τότε να συζητήσουμε. Με ανώνυμους δεν θα συζητήσω φυσικά ύβρεις. Αν δεν είσαι, τότε καλά θα κάνουν οι - υποτίθεται - "συνάδελφοι" σου να παρέμβουν και να καταδικάσουν τα όσα ισχυρίζεσαι. Και αυτό γιατί εσύ κάνεις ρεζίλι τους διαιτητές και όχι εγώ. Τελεία!!!

Ανώνυμος είπε...

o anwnymos exei apolyto dikaio.
symfwnw...kai exei pei mono ena merosw ths alitheias

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΤΕΛΕΙΩΣ? ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΗΤΑΝ ΟΛΑ. ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ.ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΚΡΥΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ Η ΕΞΥΠΝΟΤΑΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ(ΠΑΙΚΤΩΝ) ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΚΟΟΥΤΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ-Γ.Ε.Α. ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΑΣΕ.ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΛΥΠΗ.ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΡΙΜΑ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΣΕ ΓΕΜΑΤΑ ΓΗΠΕΔΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

συμφονω με τον πιο πανω ανωνυμο.εγω ειπα να μην λεμε φαμφαρες. η διαιτησια της Ε.Σ,Κ.Α.Κ εδω και χρονια συνολικα 8 διαιτητες βγαζουν το πρωταθλημα και σε πολυ μεγαλο επιπεδο απο αλλους συνδεσμους . Αυτο ομως κυριοι δεν το εχεται αναγνωρισει,και να μην πω ονοματα διαιτητων. Ευχαριστω/ο μπασκετικος. Υ/Γ ειναι ηρωες.