4 Ιαν 2010

Σε αυτό το γήπεδο πέρυσι είχαμε αφήσει στην ουσία το πρωτάθλημα. Εδώ φέτος άλλοι έχασαν ήδη. Ο Διαγόρας είναι πάντα μια δύσκολη ομάδα, ειδικά στην έδρα της. Εξαιρετικά γυμνασμένη, τρέχει σε όλο το γήπεδο, πιέζει και επιτίθεται στον αιφνιδιασμό. Και αυτό το κάνει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα.

Αυτό συνέβη και χθες. Οι παίκτες του Γκόλαντα μπήκαν υποψιασμένοι στο παιχνίδι.  Ο Κοτσόβολης "διάβασε" το μισματς στην άμυνα και πήρε έξυπνα φάουλ από τους ψηλούς του Διαγόρα, βάζοντας και τις βολές, ενώ ο Κοντός απειλούσε με επιτυχία από την περιφέρεια. Έτσι φτιάχτηκε μια διαφορά 8 πόντων στην πρώτη περίοδο.

Η εικόνα στο 2ο δεκάλεπτο ήταν εντελώς ανάποδη. Η ομάδα κόλλησε , οι επιλογές στην επίθεση σχεδόν όλες λανθασμένες και μόνο η καλή άμυνα κρατούσε τον Οίακα μπροστά στο σκορ. Αλλά ο Διαγόρας πλησίαζε όλο και περισσότερο. Φτάνοντας τη διαφορά στους 5 πόντους στο ημίχρονο.

Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε στην αρχή του 2ου ημιχρόνου. Ο Διαγόρας ισοφάρησε και πέρασε και ένα καλάθι μπροστά. Και εκεί έγιναν δυο πράγματα που άλλαξαν εντελώς την εικόνα. Ο Γκόλαντας έριξε στον αγώνα τον - ανέτοιμο - Λιακόπουλο και άλλαξε εντελώς την κυκλοφορία της μπάλας. Από την άλλη ο Τζανάκης αποφάσισε, υπό το βάρος των πολλών φάουλ των παικτών του να γυρίσει σε ζώνη. Και εκεί ήρθε ο Θανάσης Κοντός από ... άλλον πλανήτη. Τέσσερα συνεχόμενα τρίποντα και με τη βοήθεια Κατσούρη και Ρεκουνιώτη και σκυλισια άμυνα για 5 λεπτά , σαν αυτή που ξέρει να παίζει αυτη η ομάδα και η διαφορά ξέφυγε στους 16 πόντους.  Τα τελευταία 5 λεπτα ήταν τυπική διαδικασία για τη νίκη, που τελικά ηρθε μάλλον εύκολα.

Κορυφαίος απο τον Οίακα ο Κοντός, εξαιρετικός σε πράγματα εκτός του σκοραρίσματος ο Κοτσόβολης (4 ασιστ και 10 ρημπαουντ), πάντα καλος στην άμυνα ο Δελής, ο γνωστός Κατσούρης όταν απελευθερέθηκε, εργάτης και με συμβολή στο σκοράρισμα  ο Ρεκουνιώτης. Όμως οφείλουμε να πουμε ότι παιχνίδι γυρισε με την παρουσία του Λεω, που έτρεξε την ομάδα και την κουμάνταρε με τον τρόπο που ξέρει.

Από τον Διαγόρα πολύ μόνος ο Πανούσης, ενώ υστέρησαν απρόσμενα ο Χριστοδούλου και οι πιτσιρικάδες.

Τα δεκάλεπτα: 14-22, 15-12, 18-18, 13-17

Διαγόρας Βέλου (Τζανάκης) :Βαρβιτσιώτης 9, Μακρής Γ. 4, Μακρής Δ. 9, Ραυτόπουλος, Σαρμης, Δεληγιάννης 7, Καπωνης, Γκόλιας Π., Χριστοδούλου 8, Πανούσης 17, Γκόλιας Γ. 4

Οίαξ Ναυπλίου (Γκόλαντας) : Κατσούρης 7, Λιακόπουλος, Κοντός 23 (6), Μπακάλης 1, Κοτσόβολης 20 (1), Κατσαλούλης 4, Δελής, Παλλαντζάς, Καζάς 2, Ρεκουνιώτης 11, Σχορτσανίτης 1.

Εξαιρετική διαιτησία των Καραλή - Παπαγερίδη σε ένα δύσκολο και σκληρό παιχνίδι.
Εξαιρετικά και τα καινούργια στεφάνια (επιτέλους) στο κλειστό του Βέλου!