31 Μαΐ 2008

Κάποιοι "τουρίστες" και "ξερόλες" του μπάσκετ στην πόλη μας θυμήθηκαν πάλι την "τέχνη" τους καθώς πλησιάζει η περίοδος των μετεγγραφών. Πλησιάζουν παιδιά του σωματείου μας, τους τάζουν λαγούς με πετραχείλια, τα ντύνουν με τις στολές τους, τις φόρμες τους και τις τσάντες τους και τα πιέζουν να ζητήσουν μετεγγραφή. Παράλληλα δε διαδίδουν πάλι το γνωστό ανέκδοτο ότι " ο Οίακας κόβει το μπάσκετ στα παιδιά".
Εμείς έχουμε να τους πούμε τα εξής :
  1. Όσο συνεχίζουν αυτή την τακτική , στη λογική που τακτικά διαδίδουν ότι "μόνο μια ομάδα χωράει στην πόλη", μόνο κακές υπηρεσίες προσφέρουν στο μπάσκετ της πόλης μας. Και αυτό είναι πολύ λυπηρό, ιδιαίτερα φέτος που θα εκπροσωπήσουν ως ομάδα - ευχόμαστε με επιτυχία - το Ναύπλιο στις εθνικές κατηγορίες. Πολύ φοβόμαστε δε πως σύντομα θα τα βρούν μπροστά τους.
  2. Εκείνο που μας λυπεί περισσότερο είναι πως αυτές οι πρακτικές γίνονται ανεκτές από έναν εκπαιδευτικό οργανισμό που είναι ο ιδιοκτήτης της ομάδας, και που ανέχεται να γίνεται αυτό "παιδομάζωμα" με αθέμιτες μεθόδους. Μπορεί η επιχειρηματική τους λογική - δηλαδή το κέρδος - να ικανοποιείται με αυτόν τον τρόπο, αλλά θα πρέπει κάποτε να αντιληφθούν, να θυμηθούν ότι είναι και λειτουργοί της εκπαίδευσης.
  3. Η θέση του σωματείου μας στην 35 χρονη ιστορία του είναι γνωστή και πάγια: Δεν θεωρούμε σωστή τη μετεγγραφή αθλητή κάτω των 18 ετών, εάν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος που καθιστά αδύνατη τη συμμετοχή του στις δραστηριότητες του σωματείου. Πολύ περισσότερο δεν συναινούμε σε μετακίνηση αθλητή που οφείλεται σε αθέμιτη παρέμβαση παραγόντων άλλου σωματείου.
  4. Τέλος για να είναι ξεκάθαρη η θέση μας, είναι προφανές ότι σε κάθε περίπτωση το ΔΣ του συλλόγου θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα τον κανονισμό και την εγκύκλιο μετεγγραφών με ότι αυτό συνεπάγεται. Ο νοών νοείτο!

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Egw kserw ena! Oti apo thn stigmh pou pateras kai gios 8eloun na fygoun apo thn omadas sas epeidh edw pou ta leme h proponisi egw kai 6 xronia einai h idia giati gia na min ton afhsete??? Kai to allo lete oti 8elete ena xrhmatiko poso h antalagh paikth!!!! Eleos les kai hsaste omada A1!!! Diladi gia na paei ena paidi se allh omada prepei na perimenei 3 xronia kai na min paiksei se agwnes??? Wraia pragmata!! Mpravo!!!

Ανώνυμος είπε...

Φαντάζομαι τι θα γίνεται στις ηλικίες πάνω από 18 χρονών!!! Θα τους καρφώνετε τα πόδια στο παρκέ για να μη σας φύγουν.
Άντε, ρε παιδιά. Έμαθα για τον Οίακα και την ιστορία του σωματείου και λέω πως είναι κρίμα να έχει τέτοια κείμενα σ' αυτό το blog. Προσβάλλουν την ιστορία του. Ασχοεληθείτε με τα αθλητικά σας περισσότερο. Δεν είσαστε κι η Ρεάλ. Οίακας στην Αργολίδα είσαστε. Σιγά τα αίματα.
Δεν είσαστε οι μόνοι όμως. Και αλλού γίνονται αυτά. Γι' αυτό πάμε μπροστά.

Ανώνυμος είπε...

den drepeste na lete tetoia pragmata. Xronia eimaste sto mpasket tis perioxis kai stin "piatsa" eiste pragmatika apo tis xeiroteres-s' ayto to 8ema-omades. exete pragmatika kopsei to mellon se polla paidia-koita ilikies '85,'86,'87- pou exoun perasei foitites kai akoma sas parakalane na tous dwsete to deltio i estw daneikous. epeimenete omws na tous kratate na katebainoun na paizoun gia sas kai ton proedro sas.apotelesma: exoun na pai3oun basket xronia... dropi sas!!!

Οίακας Ναυπλίου είπε...

@ανωνυμο 1
έχεις αναρωτηθεί αλήθεια ποτέ γιατί ο νόμος προβλέπει αυτήν την τριετία για τον αθλητή που θέλει να φύγει χωρίς τη συγκατάθεση του σωματείου του?

Οίακας Ναυπλίου είπε...

@ανώνυμο 2
Δεν γίνεται αυτό που φαντάζεσαι. Δεν ξέρω από που έμαθες για τον Οίακα (δεν ξέρω καν ποιος είσαι), αλλά εμείς μόνο με τα αθλητικά μας ασχολούμαστε, εδώ και 37 χρόνια. Άλλοι νομίζουν πως είναι η Ρεάλ και δηλώνουν δημόσια "πως η πόλη πρέπει να έχει ένα σωματείο μπασκετ". Και είναι και δημοτικοί Σύμβουλοι .... και δουλεύουν και σε ιδιω΄τικό σχολείο που είναι και ο ιδιοκτήτης της ομάδας! Όλα αυτά σου φαίνονται αθλητικά?

Οίακας Ναυπλίου είπε...

@ανώνυμο 3
το κακό με εσάς είναι ακριβώς αυτό: ότι βλέπετε το μπάσκετ σαν "πιάτσα" ... πιάτσα ταξί ... πιάτσα με π .....ες , πιάτσα για πρέζα.
Λες για φοιτητές που δεν τους αφήνουμε να παίξουν, ούτε δανεικούς. Αν υπάρχει ένας έστω τέτοιος αθλητής, ας το καταθέσει εδώ επώνυμα και θα απαντήσουμε παρα πολύ συγκεκριμένα.
για την ώρα θα πώ μόνο, κι ας με αντικρούσει όποιος νομίζει, ότι οποιαδήποτε μετεγγραφή αθλητή είτε ελεύθερη είτε με υποσχετική συνοδεύεται από μια συμφωνία μεταξύ των σωματείων με κάποια ανταλλαγματα. Δεν ξέρω εγώ κανένα σωματείο σε όλη την Ελλάδα να δίνει δωρεάν παίκτες ειδικά σε αυτές τις ηλικίες.

Οίακας Ναυπλίου είπε...

@all
Ούτε σε εμάς είναι φυσικά ευχάριστο να είμαστε υποχρεωμένοι να αναρτούμε τέτοια κείμενα στην ιστοσελίδα αυτή.Όταν όμως συμβαίνουν πάλι αυτά που αναφέρουμε, πρέπει δυστυχώς να το κάνουμε!
το περίεργο είναι ότι παρά τις μομφές σας για την δήθεν συμπεριφορά μας, κανείς σας δεν σχολίασε το βασικό γεγονός στο οποίο αναφέρεται το ποστ, δηλαδή στο γεγονός ότι προπονητές και παράγοντες άλλου σωματείου πλησιάζουν προσωπικά αθλητές του σωματείου μας και τους πιέζουν να αλλάξουν ομάδα λέγοντας επιχειρήματα του τύπου " η προπόνηση είναι 6 χρόνια η ίδια".
Ελπίζω να είναι απλά σύμπτωση που κανείς σας δεν το σχολίασε!

IN-DECO είπε...

Ερχομε να συμφωνήσω με την άποψη "Δεν θεωρούμε σωστή τη μετεγγραφή αθλητή κάτω των 18 ετών, εάν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος που καθιστά αδύνατη τη συμμετοχή του στις δραστηριότητες του σωματείου. Πολύ περισσότερο δεν συναινούμε σε μετακίνηση αθλητή που οφείλεται σε αθέμιτη παρέμβαση παραγόντων άλλου σωματείου."
Αν κατανοήσουμε το σκεπτικό της άποψης αυτής τότε πιστέυω πως θα έχουμε λύσει πολλές απορίες μας...