26 Νοε 2013


Στα πλαίσια των αγωνιστικών υποχρεώσεων σου Συλλόγου μας την 24-11-2013 αγωνισθήκαμε στο Βέλο Κορινθίας με την αντίπαλο ομάδα του Διαγόρα Βέλου για το πρωτάθλημα Παίδων.

Από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της ομάδας μας στον αγωνιστικό χώρο οι αθλητές μας – παιδιά ηλικίας δέκα πέντε ετών και νεώτεροι – δέχθηκαν ακατονόμαστες φραστικές και λεκτικές επιθέσεις και απειλές για την σωματική τους ακεραιότητα. Κατά την διάρκεια του αγώνα οι αθλητές μας ένοιωθαν σαν να βρίσκονταν σε ρωμαϊκή αρένα με το πλήθος να απαιτεί την εξόντωσή τους.

Σίγουρα έχουν αναφαίρετο δικαίωμα οι φίλαθλοι μιας ομάδας να επιθυμούν την νίκη της δικής τους ομάδας, όμως σε καμία περίπτωση δεν έχουν το δικαίωμα να βρίζουν και να απειλούν τους αθλητές της αντίπαλης ομάδας και μάλιστα όταν οι αθλητές αυτοί είναι παιδιά ηλικίας δέκα πέντε ετών και νεώτεροι.

Σε αυτό το θέατρο του παραλόγου, το οποίο είναι έξω από το πνεύμα του αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας, με μεγάλη μας έκπληξη παρατηρήσαμε την απραξία των αρμοδίων της αντίπαλης ομάδας, για την υβριστική και διαρκή συμπεριφορά των φιλάθλων τους (δεν μιλάμε για λίγους που έβριζαν, αλλά σχεδόν όλους, που φανερώνει το οργανωμένο του θέματος), που σε καμία περίπτωση δεν επενέβησαν να προστατεύσουν τους αθλητές μας από την οργή τους.

Στο τέλος η νίκη της αντίπαλης ομάδας επέδρασε θετικά φαίνεται και αποφύγαμε άλλα δυσάρεστα και επικίνδυνα για τους αθλητές μας γεγονότα, όμως αυτό το γεγονός σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί την παντελώς απαράδεκτη και επικίνδυνη για τους αθλητές μας συμπεριφορά.

Η παρέμβασή μας αυτή σκοπό έχει όχι να τιμωρηθεί το αντίπαλο σωματείο ή οι διαιτητές, αλλά να ληφθεί από την ΕΣΚΑ-Κ απόφαση με προσθήκη ειδικού άρθρου στην προκήρυξη, για λήψη μέτρων άμεσης διακοπής του αγώνα, όταν φίλαθλοι ομάδας λειτουργούν με τον προηγούμενο αναφερόμενο τρόπο (όπως οι διαιτητές ειδοποιούν ότι θα διακόψουν έναν αγώνα και ζητούν την εκκένωση των φιλάθλων , κάτι ανάλογο να εφαρμοσθεί και σε τέτοιες περιπτώσεις υβριστικής , οργανωμένης και συντονισμένης επίθεσης φιλάθλων κατά νεαρών αθλητών).

Ζητάμε να ερωτηθεί η ομάδα του Διαγόρα ΑΣ Βέλου, αν την παραπάνω συμπεριφορά των φιλάθλων της, την υιοθετεί και την αποδέχεται.


Αντιδράσεις:
Categories: