20 Οκτ 2013


Πρεμιέρα με ντέρμπυ για την ομάδα μας που υποδέχθηκε τον ενισχυμένο Αργοναύτη Νέας Κίου.

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι . Κατσούρης, Ρούσσος, Στατεράς, Κατσαλούλης και Κοκκάλας για τον ΟΙΑΚΑ, ενώ από την Κίο ξεκίνησαν οι Γεωργούσης, Δωροβίνης, Μπουτσικάκης, Μιχαλόπουλος Μ και Προύτζος.

Πολύ καλός ο Στατεράς με άξιο συμπαραστάτη το μικρό Ρούσσο που πέτυχαν τους 10 από τους συνολικά 15 μας πόντους. Απειλητικός από τους "Αργοναύτες" ο νεοαποκτηθείς Μπουτσικάκης.
Με το σκορ στο 15-14 ξεκίνησε το δεύτερο δεκάλεπτο και τους παίκτες του ΟΙΑΚΑ να μπαίνουν πιό δυνατά στο παιχνίδι με πρωτεργάτη τον Κατσούρη, ο οποίος πέτυχε 8 πόντους με 2 τρίποντα. Δυναμικό παρόν έδωσε και ο Φλεβάρης στο δεύτερο δεκάλεπτο. Το έργο του Μπουτσικάκη συμπλήρωσε ο "δανεικός" Προύτζος.

Το ημίχρονο έκλεισε 37-29 για την ομάδα μας, η οποία δεν είχε εκμεταλλευτεί όσο θα έπρεπε τους ψηλούς. Ο Αργοναύτης εμφανίστηκε χωρίς τον Μπουτσικάκη για το δεύτερο ημίχρονο. Στο τρίτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες έπαιξαν δυνατό και σκληρό μπασκετ, αφήνοντας το θέαμα στην άκρη. Το φτωχό 13-12 (σκορ τρίτου δεκαλέπτου) δείχνει την εικόνα το αγώνα.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η ομάδα της Κίου έκανε την προσπάθειά της να επιστρέψει στη διεκδίκηση του αγώνα και τα κατάφερε, αφού αυτό οδηγήθηκε στην ψυχοφθόρα διαδικασία των βολών.

Ο ΟΙΑΚΑΣ έπαιξε με τον Κοκκάλα ο οποίος δεν είχε αντίπαλο στο ύψος του. Τις κρίσιμες βολές (τρεις από τις τέσσερις) πέτυχε ο Κατσαλούλης.

Για τον Αργοναύτη περισσότερο προσπάθησαν στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Μιχαλόπουλος Α και Κουγιάς.
Το τελικό σκορ 67-64, βρίσκει την ομάδα μας να έχει κάνει αρχή με το δεξί στο φετινό πρωτάθλημα, τους παίκτες και τους προπονητές να χαμογελούν και να ελπίζουν σε μια καλή συνέχεια.

Οίαξ Ναυπλίου Α.Ο : (Γκόλαντας – Παπακωνσταντίνου) Κατσούρης 12 (2), Κουτσόπετρας 2, Στατεράς 13, Κατσαλούλης 11, Μπαβέλας, Μπακάλης 3 (1), Φλεβάρης 8, Ρούσσος 4, Κοκκάλας 9 και Καζάς 3

Αργοναύτης Α.Ο: (Κουλούκης – Βασιλάκος) Γεωργούσης 8, Γιαγκιόζης, Προύτζος 8, Κουγιάς 10 (1), Μιχαλόπουλος Α. 10 (1), Δωροβίνης 1, Μπουτσικάκης 11 (1), Θωμόπουλος 9 (1), Μιχαλόπουλος Μιχ. 7 (1) και Γιακουμής.

Αντιδράσεις:

2 σχόλια:

takis73 είπε...

Στόχος για τη φετινή χρονιά, είναι η διασκέδαση μέσα από το παιχνίδι, γιατί το Basket είναι παιχνίδι.
Η φετινή ομάδα, μάλλον ενισχυμένη μου φαίνεται παρά αποδυναμωμένη, αφού έφυγε ο Λιακόκουλος (Λυγουριό) αλλά επέστρεψαν Κατσούρης (έλλειπε λόγω υποχρεώσεων), Κουτσόπετρας (από Ναυπλιο 2010) και Μπακάλης (από Ερμιόνη). Στη front line τώρα, δανείστηκε ο Προύτζος (Αργοναύτης) αλλά αποκτήθηκε ο Κοκκάλας (από ΚΑΟΚ Παλαίμων) που μαζί με Καζά, Τατούλη και Μποζιονέλο σχηματίζουν "καρέ" στη θέση πέντε.
Πλεονέκτημα αποτελούν και οι λύσεις στις μικρές ηλικίες, που είναι παίκτες που είναι από χρόνια κοντά στην αντρική ομάδα.
Σε κάθε αγώνα, πονοκέφαλος για τον Π. Γκόλαντα η επιλογή των 8 αντρών αλλά και των 4 "μικρών, αφού έχει να επιλέξει από μια "δεξαμενή" είκοσι παικτών.
Η συνέχεια ανήκει στους παίκτες, στους προπονητές και στη Διοίκηση και από τη δουλειά τους θα φανούν τα αποτελέσματα.
Εξάλλου στόχος δεν είναι το πρωτάθλημα, αλλά η διασκέδαση και η χαρά μέσα από το παιχνίδι, μακριά από τα προβλήματα της καθημερινότητας, είτε αυτά λέγονται επαγγελματικές - οικογενειακές υποχρεώσεις, είτε αυτά λέγονται σχολείο ή σπουδές.
Άμισθοι στο σύνολό τους, παίκτες και προπονητές, ερασιτέχνες αλλά ταυτόχρονα εραστές του ομαδικού παιχνιδιού.
Το φετινό ταξίδι μόλις έχει αρχίσει...
Και το ταξίδι είναι αυτό που μετράει...

takis73 είπε...

Μην ξεχνάμε και την ενίσχυση στη θέση "τέσσερα" αφού επέστρεψε μετά το δανεισμό του στο Ναύπλιο 2010 και ο Νίκος ο Κατσαλούλης.