24 Οκτ 2011

Ναύπλιο 23-10-2011                                                        Αρ. Πρωτ. 102

Πρός : ΕΣΚΑ-Κ Άργος
           ΣΕΔΚ ΑΝ/ΠΕΛ ΆΡΓΟΣ
           Ε.Ο.Κ
           Ο.Δ.Κ.Ε

 Το Σάββατο 22-10-2011 διεξήχθη στο κλειστό Ναυπλίου ο αγώνας μπάσκετ πρωταθλήματος ανδρών Α΄κατηγορίας ΕΣΚΑ-Κ μεταξύ των ομάδων Οίακα Ναυπλίου και Παλαίμωνα Κορίνθου. Το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα 73-76 διαμόρφωσαν με τις σκόπιμες αποφάσεις τους οι  διαιτητές κ.κ. Γ. Μαυραντζάς και Ν. Ζάρκος.

Οι κύριοι αυτοί από το 1ο λεπτό μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα δέν δίστασαν να παίζουν ως 6ος και 7ος παίκτης αντίστοιχα της φιλοξενούμενης ομάδας. Διαπιστώνοντας ότι, η φιλοξενούμενη ομάδα δεν μπορούσε να διεκδικήσει τη νίκη, έκαναν σημεία καί τέρατα. Καταλόγιζαν εναντίον μας απίστευτα πράγματα και έκλειναν τα μάτια τους στις παραβάσεις και στα φάουλ που έκαναν οι φιλοξενούμενοι.

Καταγγέλουμε τη μεροληπτική - προκλητική διαιτησία τους, που μοναδικό σκοπό είχε να διαμορφώσει συγκεκριμένο αποτέλεσμα αγώνα υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας.
Για την "εν ψυχρώ εκτέλεση" καταγγέλουμε ως ηθικούς αυτουργούς και το γνωστό διαιτητικό λόμπυ (όχι όλους τους διαιτητές), που διαμορφώνει επί σειρά ετών αποτελέσματα αγώνων λόγω φιλικών και ειδικών σχεσεών τους με παράγοντες ομάδων.

Διαμαρτυρόμαστε για όσα συμβαίνουν στο χώρο του αθλήματος και  κ α λ ο ύ μ ε  τους αρμοδίους, δηλαδή τη διοργανώτρια 'Ενωση ΕΣΚΑ-Κ, την Επιτροπή Πρωταθλήματος της 'Ενωσης, την Επιτροπή διαιτησίας της 'Ενωσης και το Σύνδεσμο Διαιτητών καλαθοσφαίρισης, να πάρουν θέση και να μας δηλώσουν: αν θα παίζουμε μπάσκετ 5 εναντίον 5 ή 5 εναντίον 7 αντιπάλων.
Να μας εγγυηθούν ότι, θα εφαρμόζονται οι κανονισμοί του αθλήματος το ίδιο προς όλους και ότι θα υπάρχουν έλεγχος και κυρώσεις για τους παραβάτες και "εκτελεστές διαιτητές".
Κ α λ ο ύ  μ ε  επίσης την Ε.Ο.Κ να προστατεύσει το άθλημα από τέτοια φαινόμενα και την Ο.Δ.Κ.Ε να καθαρίσει "την κόπρο του Αυγεία" από το χώρο της διαιτησίας.

Τέλος συγχαίρουμε όλους τους αθλητές μας τόσο για την αγωνιστική τους απόδοση όσο και για το αθλητικό τους ήθος, αφού μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα δεν αντέδρασαν στις διαρκείς προκλήσεις που δέχθηκαν από το διαιτητικό δίδυμο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                        Ο Γενικός Γραμματέας


Ιωάννης Σαλεσιώτης                               Ιωάννης Κολιόπουλος
Αντιδράσεις:

1 σχόλια:

takis73 είπε...

ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΠΕΡΣΙ Ο Κ.Α.Ο.Κ.


Ο ΠΑΛΑΙΜΩΝ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ - ΛΕΧΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΙΑΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΚΑΚΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ
Σάββατο, 11/12/2010.

Η ανδρική ομάδα του ΠΑΛΑΙΜΩΝΑ - Κ.Α.Ο.ΚΟΡΙΝΘΟΥ ηττήθηκε από την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΣΣΟΥ-ΛΕΧΑΙΟΥ με σκορ 65-66. Έτσι η ομάδα της Κορίνθου πέρασε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος της Α΄ Κατηγορίας Ανδρών της Αργολιδοκορινθίας, αφήνοντας στην κορυφή της βαθμολογίας τους ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ και ΟΙΑΞ ΝΑΥΠΛΙΟΥ, οι οποίοι προχώρησαν με νίκες.

Στο αποτέλεσμα βοήθησαν σημαντικά οι διαιτητές του αγώνα, οι οποίοι σφύριζαν προκλητικά υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας, κάνοντας το παιχνίδι ντέρμπι. Η συστηματική «εξουδετέρωση» των τριών από τους πέντε βασικούς παίκτες του ΠΑΛΑΙΜΩΝΑ (Μπαλτζή Δ., Παζαρά, Ματιάτο) από το πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα, φορτώνοντας τους με φάουλ, επηρέασε την αμυντική λειτουργία της ομάδας. Από την άλλη μεριά όλοι οι περιφερειακοί παίκτες των αντιπάλων φορτώθηκαν με κάποια φάουλ στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα. Φυσικά η πολύ καλή επίθεση της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τις ευκαιρίες που τις έδιναν απλόχερα οι διαιτητές του αγώνα. Παρ’ όλα αυτά η γηπεδούχος ομάδα πάλεψε, με τους εφήβους της να παίρνουν αρκετό χρόνο συμμετοχής.

Στα τελευταία λίγα δευτερόλεπτα του αγώνα ο β΄διαιτητής του αγώνα (Ζάρκος), διαμόρφωσε για άλλη μία φορά αποτέλεσμα εις βάρος του ΠΑΛΑΙΜΩΝΑ, αφού είδε μόνο το φάουλ που έκανε η γηπεδούχος ομάδα και κανένα από τα 3 φάουλ που έγιναν σε 3 διαφορετικούς παίκτες του ΠΑΛΑΙΜΩΝΑ στην τελευταία επίθεσή τους. Ο έμπειρος α΄διαιτητής του αγώνα (Καραλής), στην παραπάνω καθοριστική για το αποτέλεσμα φάση, ήταν απλός θεατής …

Για την «παράξενα» αρνητική διαιτησία, η διοίκηση του ιστορικού σωματείου θα αποστείλει αναλυτική έκθεση τόσο στην Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αργολιδοκορινθίας, όσο και στην Ένωση των Διαιτητών. Είναι θλιβερό ένα σωματείο που έχει αποφασίσει να βασισθεί στους εφήβους του (φαινόμενο σπάνιο πανελλαδικά), να τυγχάνει τέτοιας μεταχείρισης από τη διαιτησία ή από μηχανισμούς υπόγειους που χρησιμοποιούν τη διαιτησία.
Η διοίκηση του ΠΑΛΑΙΜΩΝΑ δεν πρόκειται να ανεχθεί αντιαθλητικά στοιχεία όπως ο Ζάρκος, να καθορίζουν την τύχη ενός ιστορικού σωματείου που έχει αποφασίσει να υπηρετεί τον αναπτυξιακό αθλητισμό.ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΦΕΤΟΣ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕ ΤΟ ΖΑΡΚΟ

Σχετικά με την επιστολή διαμαρτυρίας & καταγγελίας της 23/10/11, που αναρτήθηκε στην ιστιοσελίδα του ΟΙΑΚΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ (http://oiakas.blogspot.com/2011/10/blog-post.html), ύστερα από τον αγώνα της πρώτης αγωνιστικής μεταξύ των ανδρικών ομάδων του ΟΙΑΚΑ και του ΠΑΛΑΙΜΩΝ που έγινε στο Ναύπλιο, η διοίκηση του σωματείου της Κορίνθου έχει να δηλώσει τα εξής:
Η διοίκηση του ΠΑΛΑΙΜΩΝ - Κ.Α.Ο.ΚΟΡΙΝΘΟΥ έχει αποφασίσει για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, να μην ασχοληθεί με το έργο της διαιτησίας, εφ΄όσον αυτό είναι αμερόληπτο.
Για τον ΠΑΛΑΙΜΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, βασική προτεραιότητα είναι το αγωνιστικό κομμάτι του μπάσκετ, κάτι που θα συνεχίσει να υπηρετεί με σεβασμό προς το άθλημα και τους αθλητές.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ;