31 Ιαν 2009

Το "ντέρμπυ της χρονιάς" μόνο ντέρμπυ δεν ήταν τελικά. Στο γήπεδο υπήρχε μόνο μια ομάδα που ήθελε τη νίκη και την πήρε πανηγυρικά. Και ενώ το πρώτο παιχνίδι, όπως είχαμε πει ήταν παιχνίδι ψηλών όπου είχε κυριαρχήσει ο Οιακας, σήμερα το παιχνίδι ήταν παιχνίδι κοντών και εκεί κυριάρχησε προς εκπληξη όλων ο Τήρωνας!
Ένας αγνώριστος Οίακας, χωρίς ομαδικότητα, χωρίς καθαρό μιαλό, με λάθος επιλογές σε άμυνα και επίθεση, ανύπαρκτος στα ριμπάουντ και με όλα τα ατού του να υστερούν, δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι! Από την άλλη ένας Τήρωνας, στο μακράν καλύτερο παιχνίδι του φέτος, και με τους Καζιάνη και Λαγγουράνη να δείχνουν την τεράστια κλάση τους στις κρίσιμες στιγμές και τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο στη θέση των τραυματισμένων Δανιήλ και Κυριαζίδη να κάνουν ...πράματα και θάματα, πήρε το παιχνίδι χωρίς να απειληθεί σε καμιά περίπτωση.
Γρήγορη διαφορά 8 πόντων για τον Τήρωνα στο πρώτο δεκάλεπτο, αν και ο "Τζίμης" δεν είχε οπλίσει ακόμη και είχε προβλήματα με την άμυνα του Κατσούρη, οι "κόκκινοι όμως έπερναν επιθετικά ριμπάουντ και σκοραραν από δεύτερες και τρίτες προσπάθειες! Το ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο δεκάλεπτο και άλλοι +8 πόντοι διαφορά. Το γεγονός όμως του 20υ δεκαλέπτου ήταν οι τραυματισμοί των Δανιήλ και Καζά, πολύ σοβαρότερος του 2ου!
Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναγιώτης Γκόλαντας κόντινε το σχήμα για να πιέσει και να φύγει στον αιφνιδιασμό. Η κίνηση αυτή κάπως έπιασε με αποτέλεσμα η διαφορά να κατέβει και στους 12 πόντους, όμως το θολό μιαλό κύρια των περιφερειακών εξακολουθούσε να υπάρχει στην επίθεση. Και σαν να μην έφτανε αυτό, όπλισε και ο Καζιάνης και με συνεχή τρίποντα άνεβαζε τη διαφορά στους +21 στο 30''.
Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν τυπική διαδικασία, τίποτα δεν άλλαξε και το παιχνίδι τέλειωσε φυσιολογικά.
Δεν υπάρχει διακριθείς από τον Οίακα. Κανείς παίκτης δεν έπιασε τα μέσα στάνταρντ του, πολύ κάτω του μετρίου όλοι. Η απίστευτη ανυπαρξία σε αμυντικά και επιθετικά ριμπάουντ έδειξε πόσο καθοριστική ήταν η απουσία του Νίκου Κατσαλούλη (έδινε εξετάσεις ΑΣΕΠ) και αυτό φυσικά επιδεινώθηκε με την αποχώρηση του βαριά τραυματισμένου Καζά στο 12'.
Μπορεί ο Τζίμης Καζιάνης να έβαλε 7 τρίποντα και 26 πόντους, όμως κατά τη γνώμη μας το παιχνίδι το πήρε ο Λαγγουράνης και οι παίκτες του πάγκου που έπαιξαν αντί των Κυριαζίδη και Δανιήλ.
Τα δεκάλεπτα : 23-15, 19-11, 26-21, 16-15
Τήρων Αγ.Θεοδώρων : Καζιάνης 26 (7), Λαγγουράνης 14, Ρατης 7 (1), Τζανής 4, Καγιώργης 8, Δανιήλ, Κυριαζίδης 15 (1), Δημου, Ραπτης 10.
Οίαξ Ναυπλίου : Κατσούρης 6 (1), Παπαχαραλάμπους 3 (1), Κουτσόπετρας 2, Μπακάλης 2, Κοτσόβολης 21, Λιακόπουλος 9, Γκάγκιτς, Ρεκουνιώτης 9, Καζάς 4, Τατούλης 6.
Με λάθη , όχι σοβαρά, η διαιτησία των Κόκορη - Στρέμπα. Έχασαν κάποιες δύσκολες φάσεις κάτω από τα καλάθια, σφύριξαν όμως γενικά 50-50 σε ένα πολύ δύσκολο διαιτητικά παιχνίδι. Ίσως έδειξαν λίγο περισσότερο από ότι έπρεπε ανοχή στο σκληρό παιχνίδι, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα πολλούς τραυματισμούς παικτών.
Συμπέρασμα : Οι μεγάλες ομάδες φαίνονται στα μεγάλα παιχνίδια. Κι εμείς σήμερα δεν ήμασταν μεγάλη ομάδα. Μεγάλη ομάδα με δύο μεγάλους παίκτες ήταν ο Τήρωνας γιαυτό και δίκαια νίκησε. Τώρα οι ελπίδες για τίτλο λιγοστεύουν ... και πάντως δεν είναι στο χέρι μας πια.

30 Ιαν 2009

Το ντέρμπυ της χρονιάς, τουλάχιστον με βάση τη θέση των ομάδων, γίνεται στο Sportscamp Λουτρακίου το Σάββατο στις 5.00μμ μεταξύ Τήρωνα και Οίακα! Όποιος κερδίσει είναι με το ένα πόδι στη Γ' Εθνική. Ενδιαφέρον όμως έχουν και τα υπόλοιπα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής.

Αναλυτικά το πρόγραμμα :

19:30 ΚΛΕΙΣΤΟ ΒΕΛΟΥ: ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΑΣ.ΒΕΛΟΥ - ΑΡΑΤΟΣ Α.Ο.

17:00 SPORTCAMP ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ: ΤΗΡΩΝ ΑΣ.ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ - ΟΙΑΞ Α.Ο.

18:00 ΚΛΕΙΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ: ΠΟΣΕΙΔΩΝ Α.Ο - ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ Α.Ο.

17:30 ΔΑΚ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: ΜΕΘΑΝΑ Α.Π.Ο. - Κ.Α.Ο.Κ.-ΠΑΛΑΙΜΩΝ

18:00 ΚΛΕΙΣΤΟ ΛΥΓΟΥΡΙΟΥ: ΚΟΡΩΝΙΣ ΛΥΓ. Α.Ο. - ΚΟΚΚΩΝΙΟΥ Α.Ο.

ρεπω: ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2004

Όπως γράψαμε και χθες, ο Οίακας θα ναυλώσει πουλμαν για το παιχνίδι αυτό. Αναχώρηση το Σάββατο στις 2.30μμ από το ΔΑΚ Ναυπλίου.

29 Ιαν 2009

Το ΔΣ του Οίακα ανακοινώνει ότι θα μισθώσει πούλμαν για τη μετάβαση της ομάδας καί όσων φίλων της το επιθυμούν για το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Τήρωνα Αγ.Θεοδώρων (5.00 μμ στο Sportscamp Λουτρακίου).

Η αναχώρηση προγραμματίστηκε για τις 2.30 μμ μπροστά στο ΔΑΚ Ναυπλίου.

Καλούμε τους φίλους του Οίακα να έρθουν μαζί μας στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς και να ενισχύσουν την ομάδα στην προσπάθεια της για την κατάκτηση του πρωταθλήματος!

26 Ιαν 2009

Ο Δημήτρης Παλλαντζάς αποχαιρέτησε σήμερα - τουλάχιστον σε επίπεδο επίσημων παιχνιδιών - την παιδική ομάδα του Οίακα και βάζει πλώρη για τις μεγαλύτερες αγωνιστικές ομάδες.
Ο Δημήτρης, γεννημένος στις 10.12.93, έπαιξε τρία γεμάτα χρόνια στην παιδική ομάδα και δεν έχασε παιχνίδι, παρά μόνο αν ήταν άρρωστος ή είχε εξετάσεις! Κλασικός πλεημέηκερ, από τους λίγους που υπάρχουν στην περιοχή σε αυτές τις ηλικίες, είχε την καλύτερη χρονιά του πέρυσι, όταν έφτασε στον τελικό της Αργολιδοκορινθίας απέναντι στο Διαγόρα Βέλου και συμμετείχε με τη Μικτή της ΕΣΚΑΚ στο Final Six των Μικτών '93 από όλη την Ελλάδα στην Ερμιόνη.
Φέτος ο Δημήτρης ήταν ο αρχηγός και αδιαμφισβήτητος ηγέτης μιας πολύ νεανικής ομάδας! Τέλειωσε το πρωτάθλημα με Μ.Ο. 21 πόντους και ένα τρίποντο ανά παιχνίδι, ενώ πολλές φορές πλησίασε το triple double figure με ασιστ και ριμπάουντ. Έχει παίξει ήδη φέτος και σε τρία παιχνίδια του ανδρικού σημειώνοντας 2 πόντους, δίνοντας 2 ασιστ και κάνοντας δυο κλεψίματα.
Ο "Μήτσος" , όπως τον φωνάζουν οι συμπαίκτες του, αγαπάει το μπάσκετ και το γήπεδο είναι το δεύτερο σπίτι του. Οι προπονητές του λένε πως είναι υπόδειγμα αθλητή, του οποίου η συνεχής βελτίωση οφείλεται κύρια στη δουλειά στις προπονήσεις. "Είναι η χαρά του κάθε προπονητή" λέει χαρακτηριστικά ο "δάσκαλος" του Θωμάς Πέτας. Ο Δημήτρης είναι όμως και άριστος μαθητής στο σχολείο και αγαπημένος όλων των καθηγητών του και βέβαια καλός φίλος με όλους τους συμπαίκτες του!
Ευχόμαστε στον Δημήτρη ότι καλύτερο για το μέλλον! Ο Οίακας είναι περήφανος να έχει τέτοια παιδιά στο ρόστερ του. Και ο Δημήτρης Παλλαντζάς δεν είναι ο μόνος. Έρχονται κι άλλοι!
Δείτε παρακάτω ένα μικρό φιλμάκι με ... κατορθώματα του "Μήτσου" τη φετεινή χρονιά!

25 Ιαν 2009

Όταν προχτές γράφαμε για τον κακό προγραμματισμό της διοίκησης του ΔΑΚΝ, που είχε σαν αποτέλεσμα το παιχνίδι του πρωταθλήματος παίδων να γίνει σήμερα στις 9.30 (!) το πρωί, δεν πιστεύαμε ποτέ ότι θα έρθει ένα γεγονός να μας επιβεβαιώσει τόσο γρήγορα! Η εικόνα που αντικρύσαμε σήμερα το πρωι στις 8.30 μπαίνοντας στο γήπεδο ήταν απίστευτη!
Το γήπεδο έμοιαζε με ... λίμνη! Αυτοί που είχαν την ιδέα (ή την εντολή) να σφουγγαρίσουν πρωί, ώστε το γήπεδο να είναι έγκαιρα έτοιμο (όχι για εμάς, αλλά για το παιχνίδι της Γ' Εθνικής που ακολουθούσε) ... δεν σφουγγάρισαν ! ... Πότισαν!
Αυτό, πέρα από το ότι έκανε το γήπεδο ακατάλληλο για τη σωματική ακεραιότητα των παικτών, είναι και εγκληματικό για το παρκέ του γυμναστηρίου! Δεν ξέρουμε ποιοι έχουν εξουσιοδοτηθεί από τη διοίκηση να κάνουν αυτή τη δουλειά , αλλά κάποιος πρέπει να τους πει για το πως σφουγγαρίζουν.
Προς τιμήν τους - και τους ευχαριστούμε γιαυτό - οι υπάλληλοι του Σταδίου Ευσταθίου και Ψύχας, χωρίς να έχουν ευθύνη για την κατάσταση αυτή, ήρθαν και διόρθωσαν το πρόβλημα. Το θέμα είναι όμως να μην τρέχουμε εκ των υστέρων, αλλά να προβλέπουμε και να προγραμματίζουμε σωστά!


Οι παίδες το πάλεψαν σήμερα για την υπέρβαση, την νίκη με την ΑΕΚ Αργους και την πρόκριση για την επόμενη φάση. Παρά την "βάρβαρη" ώρα του ματς (τα παιδιά ήταν 8.30 πμ στο γήπεδο!), παρά την ... έκπληξη που μας περίμενε μπαίνοντας στο γήπεδο (διαβάστε το σχετικό άρθρο), παρά το ότι Παλλαντζάς και Γιαννιώτης έπαιζαν με πυρετό, οι παίδες πάλεψαν στα 2/3 του παιχνιδιού για το ...όνειρο, έφτασαν τη διαφορά ακόμη και στους 11 πόντους, αλλά στο τέλος κατέρρευσαν και έχασαν στις λεπτομέρειες και τη νίκη γοήτρου, με ένα πόντο!

Το παιχνίδι ξεκίνησε νευρικά με τις δυο ομάδες να μην σκοράρουν για 4 λεπτά. Στη συνέχεια η ΑΕΚ ήταν αυτή που πήρε ένα μικρό προβάδισμα! Γρήγορα όμως Παλλαντζάς και Χαϊδάς, που ερχόταν ..."τραίνο" από το Αστρος, πήραν πρωτοβουλίες στην επίθεση, ενώ Φιλίνης και Γιαννιώτης πίεζαν στην άμυνα και έτσι το 1ο δεκάλεπτο τέλειωσε με +6 για τον Οίακα. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με τον Οίακα να διατηρεί τη διαφορά, να την ανεβάζει ένα πόντο στο ημίχρονο, αλλά να έχει πολλές χαμένες τελικές προσπάθειες , αφού οι ασίστ του Παλλαντζά δεν πήγαιναν στο "πλεκτό".


Στην τρίτη περίοδο και αφού η διαφορά έφτασε και τους 11 πόντους και όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι έγερνε για τον Οίακα, τα πόδια των πιτσιρικάδων βάρυναν από το άγχος, Παλλαντζάς και Γιαννιώτης έμειναν από δυνάμεις και η ΑΕΚ γύρισε το παιχνίδι στον πόντο. Το τελευταίο δεκάλεπτο χαρακτηρίστηκε από την φιλότιμη τελευταία προσπάθεια των παικτών να πάρουν έστω τη νίκη, με τον αρχηγό να σφίγγει τα δόντια και να σκοράρει από μακρυνή απόσταση με 3 παίκτες κρεμασμένους πάνω του και να δίνει απίστευτες ασιστ, αλλά τους υπόλοιπους να μην ολοκληρώνουν. Στην τελευταία φάση στα 10'', και ενώ ο Οίακας ήταν μπροστά 1 πόντο, δεν σκέφτηκε κανείς να δώσει ένα φάουλ για να σταματήσει την επίθεση και να εξασφαλιστεί η νίκη.


Κορυφαίος της ομάδας, στο τελευταίο επίσημο παιχνίδι του με την παιδική ομάδα ύστερα από τρία ολόκληρα χρόνια συνεχούς παρουσίας, ο Δημήτρης Παλλαντζάς. Ο αρχηγός φόρεσε σήμερα τη φανέλλα με το νούμερο 5 στην πλάτη, φανέλλα με την οποία ξεκίνησε την καριέρα του πριν 3 χρόνια, δίνοντας το "8" - συμβολικά χρήζοντας τον διάδοχο του - στον Παναγιώτη Χαϊδά που τον ακολουθησε σε απόδοση. Μπόζος και Γιαννόπουλος βοήθησαν, Φιλίνης και Γιαννιώτης καλοί πάντοτε στην άμυνα αλλά άστοχοι στην επίθεση.


Η ΑΕΚ Αργους διαθέτει αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο ταλέντο της Αργολίδας σε αυτές τις ηλικίες που λέγεται Μητρόπαπας! Σήμερα μας έδειξε ένα μέρος των δυνατοτήτων του. Τον ακολούθησε για μια ακόμη φορά ο Κολιατσόπουλος.


Τα δεκάλεπτα : 15-9, 16-15, 11-18, 17-18


Οίαξ Ναυπλίου : Παλλαντζάς Δ. 22 (4), Χαϊδάς 20, Γιαννιώτης 2, Γιαννόπουλος 6, Φιλίνης, Κατσικάρης, Μπόζος 9.


ΑΕΚ Αργους : Παρασκευόπουλος, Σταυράκης, Νούλης 2, Ξηνταρόπουλος Π. 2, Ξηνταρόπουλος Λ. 6, Μητρόπαπας 22, Σκόρδας 2, Κολιατσόπουλος 26 (1)


Καλή η διαιτησία των Κουτσοδήμου -Τρίγκα.

Η διοίκηση της ομάδας έδωσε συγχαρητήρια τόσο στους παίκτες, όσο και στον προπονητή, γιατί πέτυχαν με το παραπάνω τον αρχικό στόχο και άγγιξαν την υπέρβαση, υποσχέθηκε δε πολλά φιλικά μέχρι το τέλος της περιόδου. Τα παιδιά αυτά έχουν το μέλλον μπροστά τους και όπως και η προηγούμενη φουρνιά, έτσι και αυτή στο μέλλον θα ενισχύσουν τις μεγάλες ομάδες, αρκεί να συνεχίσουν να δουλεύουν με περισσότερη ένταση και πίστη στις ικανότητες τους.

24 Ιαν 2009

Ο Οίακας πήρε απόψε αυτό που ήθελε απέναντι στον Ποσειδώνα Λουτρακίου και σε συνδιασμό με το "δώρο" από το Κιάτο, πάει πρωτοπόρος την επόμενη αγωνιστική στο Sportscamp για το ντέρμπυ τίτλου με τον Τήρωνα.

Η ομάδα παρουσίασε σήμερα δύο διαφορετικά πρόσωπα. Κατ' αρχήν ένα πολύ κακό στο πρώτο ημίχρονο, με άμυνα ... "αεροπορία" και κακές επιλογές και δυσκινησία στην επίθεση. Καζάς και Ρεκουνιώτης έχασαν τη μάχη των ριμπάουντ, ενώ οι περιφερειακοί του Ποσειδώνα, το μεγάλο όπλο αυτής της ομάδας, πίεζαν αφόρητα - στα όρια του φάουλ - σε όλα τα πλάτη και μήκη του γηπέδου, περιόρισαν τη δράση του Κοτσόβολη, ενώ ήταν εύστοχοι έξω από τα 6,25 (4 τρίποντα στο ημίχρονο) και πολύ γρήγοροι στον αιφνιδιασμό. Παρόλα αυτά ο Οίακας κατάφερε να τελειώσει το ημίχρονο προηγούμενος με 3 πόντους , χάρις κυρίως στο πείσμα των Κοτσόβολη και Κατσούρη.

Η εικόνα άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Οι φωνές του Παναγιώτη Γκόλαντα στα αποδυτήρια ακούστηκαν μέχρι την κερκίδα και ο Οίακας, βγαίνοντας ξανά στο παρκέ, άρχισε να παίζει τη γνωστή καλή άμυνα, να κυριαρχεί στα ριμπάουντ και από εκεί και πέρα με μεγάλες σετ επιθέσεις και εύστοχες προσπάθειες να ανεβάζει αργά αλλά σταθερά τη διαφορά. Αυτή την πετυχημένη συνταγή είχαμε δει και στον πρώτο αγώνα στο Λουτράκι και σήμερα έφερε το ίδιο αποτέλεσμα. Η επιλογή του προπονητή του Ποσειδώνα να κοντύνει την ομάδα του και να πιέσει σε όλο το γήπεδο είχε σαν αποτέλεσμα να φορτωθούν οι παίκτες του με πολλά φάουλ και να πάει ο Οίακας πολλές φορές στη γραμμή των βολών με σχετικά καλή ευστοχία ( 30 στις 46 συνολικά, έναντι 15 στις 26). Με την καθοδήγηση των Κατσούρη και Παπαχαραλάμπους, αλλά και του Κουτσόπετρα που ήρθε από τον πάγκο αντικαθιστώντας τον αρνητικό σήμερα (και με 5 φάουλ) Λιακόπουλο, το παιχνίδι πήγε έτσι μέχρι το τέλος, χωρίς να μπορούν οι παίκτες του Ποσειδώνα να αλλάξουν κάτι.

Λένε πως οι μεγάλοι παίκτες είναι για τα μεγάλα παιχνίδια. Ο Οίακας σήμερα είχε δυο μεγάλους παίκτες : Τον αρχηγό Αδριανό Κατσούρη που ήταν πραγματικός ηγέτης και εύστοχος τις στιγμές που έπρεπε και τον Γιώργο Κοτσόβολη που μπορεί να μην έφτασε στα στάνταρντ του, αλλά πήρε καθοριστικές προσπάθειες, πήρε ριμπάουντ και ήταν εύστοχος στις βολές. Σημαντική η βοήθεια του Παπαχαραλάμπους στο πρώτο κύρια ημίχρονο, και των Κουτσόπετρα , Κατσαλούλη στο δεύτερο.

Από τον Ποσειδώνα, που για μια ακόμη φορά απέδειξε πόσο ομάδα είναι, δεν ξεχώρισε κάποιος ιδιαίτερα (ίσως ο Σταυρόπουλος στο σκοράρισμα) γιατί όλοι είχαν μια σταθερή καλή απόδοση και εξαιρετική φυσική κατάσταση. Ίσως το μόνο πρόβλημα αυτής της ομάδας είναι στην τελική προσπάθεια και τις λίγες επιλογές μέσα στη ρακέτα, αν και σήμερα ο Τσακίρης ειδικά, εξέθεσε στην αρχή Καζά, Ρεκουνιώτη και Τατούλη, αλλά μετά εξαφανίστηκε, μια και δεν ήταν επιλογή του προπονητή του.

Τα δεκάλεπτα : 21-20, 23-21, 17-13, 17-15

Οίαξ Ναυπλίου : Κατσούρης 20 (2), Παπαχαραλάμπους 8 (2), Κουτσόπετρας 1, Κοτσόβολης 22 (1), Κατσαλούλης 11, Λιακόπουλος 3, Γκάγκιτς 2, Ρεκουνιώτης 7, Καζάς 4, Τατούλης.

Ποσειδών Λουτρακίου : Κουτρούλης 3, Δέδες 9 (1), Καραγιάννης 6, Γκόλιας 6 (1), Μάστορης 11 (1), Ουλής 8 (2), Ντερτιλής, Χριστοφιλόπουλος 3, Σταυρόπουλος 16 (1), Τσακίρης 7, Γλυκοφρύδης.

Καλή αν και με κάποια, όχι καθοριστικά ευτυχώς, λάθη η διαιτησία των Τρίγκα - Καραλή, σε ένα πολύ δύσκολο και σκληρό παιχνίδι, όπου αναγκάστηκαν να σφυρίξουν 62 (36-26)συνολικά φάουλ. Τους βοήθησαν πάντως στον πειθαρχικό έλεγχο οι παίκτες των δυο ομάδων με την άψογη συμπεριφορά τους.

Παρακολουθείστε τα τελευταία 5 λεπτά του αγώνα.

22 Ιαν 2009

Η κακή συνεννόηση της διοίκησης του ΔΑΚΝ με την ΕΣΚΑΚ και η εύλογη προσπάθεια εξυπηρέτησης - κατά προτεραιότητα - των ομάδων που αγωνίζονται σε εθνικές κατηγορίες , έχουν πάλι θύμα την παιδική ομάδα του Οίακα η οποία αναγκάζεται να παίξει την Κυριακή στις 9.30 πμ το πρωί (!!!).
Η ενημέρωση από την ΕΣΚΑΚ έγινε σήμερα, διότι στις 12.00 μμ είναι προγραμματισμένο παιχνίδι Γ' Εθνικής (Νέο Σχολείο - Κεφαλλονιά) και " το γήπεδο πρέπει να καθαρισθεί και σκουπιστεί έγκαιρα" όπως μας αναφέρθηκε από το ΔΑΚΝ. Η ευθύνη ανήκει ολοκληρωτικά στο ΔΑΚΝ που γνωρίζει τα προγράμματα εδώ και μήνες και κακώς έδωσε στην ΕΣΚΑΚ αυτή την ώρα διεξαγωγής του αγώνα.
Εδώ βέβαια έχουμε παρεμπιπτόντως μια απορία : μόνο για μια ομάδα σκουπίζεται το γήπεδο? Γιατί τουλάχιστον σε δικά μας παιχνίδια, και μάλιστα μετά από χάντμπωλ με τις γνωστές κόλες που χρησιμοποιούνται, δεν έχουμε δει κανένα υπάλληλο να μερινά για το σκούπισμα. Θα πει κανείς "μα δεν υπάρχει χρόνος". Το πρόγραμμα δεν το καταρτίζουμε εμείς αλλά το ΔΑΚΝ και αν αυτό θέλει υπάρχει χρόνος για όλα, όπως θα υπάρξει π.χ. την Κυριακή για τη Γ' εθνική, αρκεί βέβαια τα δικά μας παιδιά να είναι από τις 7.30 το πρωι στο πόδι!
Και μια παρατήρηση, άσχετη αλλά σημαντική : η μπασκέτα του κλειστού γυμναστηρίου που παρουσίασε βλάβη το προηγούμενο Σάββατο, δεν έχει επισκευαστεί πλήρως και δεν είναι απόλυτα ασφαλής! Δεν βάζουμε φωτογραφία, γιατί δεν έχουμε το ..... πρόγραμμα εκδρομών των γυμνασίων και λυκείων της πόλης μας! Ο νοοών νοείτο!
Σ.Π.
Κρίσιμο Σαββατοκύριακο για όλα τα αγωνιστικά τμήματα του Οίακα αυτό που έρχεται!

Οι άνδρες παίζουν το Σάββατο στις 7.00 στο ΔΑΚΝ με τον Ποσειδώνα Λουτρακίου, στην αρχή του 2ου γύρου και θέλουν πάση θυσία τη νίκη για να πάνε στο επόμενο παιχνίδι με τον Τήρωνα και με νίκη να τεθούν επικεφαλής της βαθμολογίας, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα για τον τίτλο. Ο Τήρωνας δοκιμάζεται στο Κιάτο, εκεί όπου ο Ποσειδώνας την προηγούμενη εβδομάδα έχασε από τον - χωρίς ήττα στην έδρα του - Άρατο, ήττα που τον άφησε πίσω στο κυνήγι του τίτλου. Αναλυτικά το πρόγραμμα :

19:30 ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΙΑΤΟΥ : ΑΡΑΤΟΣ Α.Ο. - ΤΗΡΩΝ ΑΣ.ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ

19:00 ΔΑΚ ΝΑΥΠΛΙΟΥ : ΟΙΑΞ Α.Ο. - ΠΟΣΕΙΔΩΝ Α.Ο

17:00 ΚΛΕΙΣΤΟ Ν.ΚΙΟΥ : ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ - Α.Ο.ΜΕΘΑΝΑ Α.Π.Ο.

17:30 ΔΑΚ ΚΟΡΙΝΘΟΥ : Κ.Α.Ο.Κ.-ΠΑΛΑΙΜΩΝ - ΚΟΡΩΝΙΣ ΛΥΓ. Α.Ο.

15:30 ΚΛΕΙΣΤΟ ΒΕΛΟΥ : ΚΟΚΚΩΝΙΟΥ Α.Ο. - ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2004


Οι παίδες του Οίακα παίζουν την Κυριακή στις 10.00 πμ στο ΔΑΚ Ναυπλίου το τελευταίο και πιο κρίσιμο παιχνίδι της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος και θέλουν οπωσδήποτε νίκη με +14 πόντους διαφορά για να τερματίσουν δεύτεροι και να περάσουν στην επόμενη φάση. Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και με ανεβασμένο ηθικό μετά τα καλά αποτελέσματα με Έσπερο και κύρια με Πήγασο και όλοι αισιοδοξούν ότι μπορούν να τα καταφέρουν.

Καλούμε τους φίλους του Οίακα να έρθουν το Σαββατοκύριακο στο ΔΑΚΝ και να στηρίξουν την προσπάθεια των ομάδων μας.

19 Ιαν 2009

Το φινάλε του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Α1 ΕΣΚΑΚ βρίσκει τον Οίακα στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ένα βαθμό πίσω από τον Τήρωνα Αγ.Θεοδώρων και μέσα στους στόχους του. Φυσικά οι δύο εκτός έδρας ήττες στο Βέλο και κυρίως αυτή στη Ν.Κίο έχουν στερήσει από την ομάδα την πρωτοπορεία, αλλά η πορεία της τον τελευταίο καιρό δείχνει ότι είναι στο χέρι της να περάσει μπροστά και να κατακτήσει το πρωτάθλημα.
Ο Οίακας τέλειωσε τον 1ο γύρο με 8 νίκες και 2 ήττες, μια περισσότερη από τον Τήρωνα που είναι στην πρώτη θέση. Ακολούθησαν ο Ποσειδώνας (7/3), ο Αργοναύτης και ο Αρατος (6/4). Στο τέλος της βαθμολογίας ο ΚΑΟΚ Παλαίμων δεν μπόρεσε να πάρει ούτε μια νίκη και δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό.
Ο Οίακας έχει μέχρι στιγμής την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 881 πόντους συνολικά (88 μ.ο. ανα παιχνίδι). Ειδικά στην έδρα του ο Οίακας παραμένει αήττητος (όπως και ο Τηρωνας και ο Αρατος) και με μ.ο. πόντων 93,6. Ακολουθούν ο Τηρωνας με 790 πόντους , ο Ποσειδώνας με 714 και η Κορωνίδα με 704. Τη χειρότερη επίθεση έχει το Κοκκώνι με 581 πόντους, πέντε λιγότερους από τον ΚΑΟΚ (586) και 12 από το Λέχαιο (593).
Ο Οίακας έχει και την καλύτερη άμυνα με 600 πόντους (60 μ.ο. ανά παιχνίδι), δύο λιγότερους από τον Τήρωνα (62) και τρεις από το Λουτράκι (63) και ακολουθούν Διαγόρας και Αργοναύτης (65). Ειδικά στην έδρα του ο Οίακας δέχεται 54,8 πόντους ανά παιχνίδι. Την χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος έχει ο ΚΑΟΚ (773) και ακολουθούν το Κοκκώνι (743), το Λυγουριό (735) και τα Μέθανα (702).
Εύλογα λοιπόν ο Οίακας είναι και πρώτος στη διαφορά πόντων (+281). Ακολουθεί πολύ πίσω ο Τήρωνας (+166), ο Ποσειδώνας (+85) και ο Αργοναύτης (+13) που είναι και οι μόνες ομάδες με θετικό πρόσημο. Χειρότερο goal average για ΚΑΟΚ (-187) , Κοκκώνι (-162) και Λέχαιο (-106) στη σειρά.
Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι στην "εποχή Γκόλαντα" ο Οίακας βάζει κατά μέσο όρο 99,6 πόντους και δέχεται 51,6 πόντους ανα παιχνίδι.
Σε ατομικό επίπεδο έχουν χρησιμοποιηθεί 15 παίκτες συνολικά, 3 από αυτούς έφηβοι και ένας παίδας, και έχουν σκοράρει οι 13. Τρεις παίκτες (Κοτσόβολης , Κατσαλούλης και Κατσούρης) έχουν μ.ο. πάνω από 12 πόντους ανα παιχνίδι, ενώ άλλοι δύο (Καζάς και Ρεκουνιώτης) έχουν κοντά στους 10 (8,90). Η ομάδα βάζει 5,2 τρίποντα ανα παιχνίδι, με κορυφαίους bomber τον Αδριανό Κατσούρη (17 συνολικά, 1,7 ανα παιχνίδι) και Γιώργο Κοτσόβολη (11 συνολικά, 1,10 ανα παιχνίδι).
Τέλος χωρίς να γνωρίζουμε δυστυχώς στατιστικά υπόλοιπων ομάδων πιστεύουμε πως ο Γιώργος Κοτσόβολης παλεύει με τον Τζίμη Καζιάνη για τη θέση του πρώτου σκόρερ της κατηγορίας, ενώ ο Κατσούρης είναι μέσα στους πρώτους bomber για τα τρίποντα, Κατσαλούλης και Ρεκουνιώτης για τα ριμπάουντ, Λιακόπουλος για κλεψίματα και ασσίστ.
Όλα τα παραπάνω δείχνουν πως η ομάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο, η δε συνολική της αγωνιστική εικόνα τον τελευταίο καιρό μας κάνει να αισιοδοξούμε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τα δύο επόμενα παιχνίδια και κύρια το παιχνίδι στο sportscamp είναι "όλα τα λεφτά" και η ομάδα είναι έτοιμη να καθαρίσει 8 αγωνιστικές πριν το τέλος το πρωτάθλημα. ΄Ιδωμεν!
Μπορεί ο Δημητρης Παλλαντζάς να απουσίαζε στην Αθήνα για να πάρει το δίπλωμα του στα Γερμανικά, οι συμπαίκτες του όμως στην παιδική ομάδα φρόντισαν να πάρουν τη νίκη μέσα στο Άστρος από τον Πήγασο, να του την αφιερώσουν και να αποδείξουν ότι πάνω από όλα είναι ΟΜΑΔΑ και έχουν μέλλον.

Το παιχνίδι ξεκίνησε νευρικά και από τις δύο ομάδες, με πολλά λάθη και άστοχες προσπάθειες. Γρήγορα όμως οι παίκτες του Θωμά Πέτα βρήκαν το ρυθμό τους και πήραν μικρό αλλά σταθερό προβάδισμα στο σκορ με μπροστάρη τον Παναγιώτη Χαϊδά. Ο "μικρός" κατηύθυνε με μαεστρία την ομάδα και σκόραρε κατα ριπάς από κοντινή και μέση απόσταση. Είναι χαρακτηριστικό ότι σκόραρε τους 18 από τους 22 πόντους της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο!

Το παιχνίδι συνεχίστηκε έτσι μέχρι το τέλος του 3ου δεκαλέπτου με το σκορ να είναι +6 πόντους για τον Οίακα. Ο Γ.Μπουτσικάκης φύλαξε σε αυτό το δεκάλεπτο τα "ατού" του που είχαν φορτωθεί με πολλά φάουλ, για να τα ρίξει στο τελευταίο και να ανατρέψει το σκορ.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο όμως η κατάσταση άλλαξε δραματικά. Ο Οίακας μπήκε αποφασισμένος να καθαρίσει το παιχνίδι. Εκτός από τον ασταμάτητο Χαϊδά, πήραν μπροστά και οι Γιαννόπουλος, Γιαννιώτης και Φιλίνης, βοήθησε σημαντικά στην άμυνα και ο Δεληγιάννης που ήρθε από τον πάγκο, όπως και ο Μπόζος κατεβάζοντας πολλά ριμπάουντ και έτσι το σκορ δεκαλέπτου ήταν 5 -16, διαμορφώνοντας τελικά τη διαφορά στους +17 πόντους από τον Οίακα.

Κορυφαίος των νικητών ο Παναγιώτης Χαϊδάς, που έδειξε ένα μέρος του μεγάλου ταλέντου του (και είναι μόλις 13 χρονών!). Τον ακολούθησε ο Χρηστος Γιαννόπουλος στο δεύτερο συνεχόμενο καλό παιχνίδι του. Στην άμυνα βοήθησαν πολύ οι Γιαννιώτης, Φιλίνης και Μπόζος, ενώ όπως προείπαμε, η λειτουργία της ομάδας στο 4ο δεκάλεπτο - κύρια στην άμυνα - ήταν εξαιρετική από όλους. Από τον Πήγασο προσπάθησε ο Γιαννακόπουλος.

Έτσι οι παίδες μας πάνε με εξαιρετική ψυχολογία να κτυπήσουν το τελευταίο δύσκολο παιχνίδι με την ΑΕΚ Αργους την επόμενη Κυριακή στο ΔΑΚΝ και να πετύχουν το κάτι παραπάνω στη φετεινή χρονιά! Γιατί όπως έχουμε πει πολλές φορές, ο βασικός στόχος έχει επιτευχθεί ήδη. Συγχαρητήρια σε όλους!

Τα δεκάλεπτα : 8-10, 11-12, 10-13, 5-16

Πήγασος ΑΟ : Σουρσος, Γκούτης, Μητροφάνης, Κωτσιαρίδης 4, Μπακάλης Ν. 4, Μπακάλης Λ., Κοκκορης, Πανταζής 5, Γιαννακόπουλος 13, Παπούλιας 5, Μπαρκας 3.

Οίαξ Ναυπλίου : Μπούνος, Ρέππας, Τυροβολάς, Φιλίνης 7, Χαϊδάς 32, Δεληγιάννης, Γιαννιώτης 4, Γιαννόπουλος 8, Ναζλόγλου, Μπόζος, Κατσικάρης.

Άριστη η διαιτησία του κ. Κόκκορη σε ένα δύσκολο και σκληρό παιχνίδι! Εξαιρετική και η φιλοξενία του Γιάννη Μπουτσικάκη και του Πήγασου!

17 Ιαν 2009

Με μια νίκη, όχι τόσο εύκολη, όσο δείχνει το σκορ, ο Οίακας ολοκλήρωσε νικηφόρα τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία για την κατάκτηση του τίτλου με νίκες απέναντι σε Ποσειδώνα και Τήρωνα.

Απέναντι σε μια ομάδα με εξαιρετικές μονάδες, πολύπειρους παίκτες και δεινούς σουτέρ, αλλά καθόλου ... "ομάδα", ο Οίακας παρουσίασε σημάδια κόπωσης και πολλά λάθη σε άμυνα και επίθεση. Πράγμα εν μέρει φυσιολογικό, αν λάβουμε υπόψη μας ότι η ομάδα εδώ και 1,5 μήνα κάνει στην ουσία προετοιμασία και δίνει δυο αγώνες κάθε βδομάδα (αφού μεσολαβούν και τα φιλικά με τη ΓΕΑ-ΝΣ μεσοβδόμαδα και τέτοιο και μάλιστα πολυ γερό και νικηφόρο έγινε και την Πέμπτη που μας πέρασε). Αν σε αυτά προσθέσεις και την απουσία των Λιακόπουλου και Μπακάλη που δίνουν πίεση στην άμυνα και ταχύτητα στην επίθεση, είναι λογικό το κοντέρ σήμερα να σταματήσει στο "96" ενώ θα μπορούσε να γίνει νέο ρεκόρ πόντων.

Ρεκόρ πόντων πάντως έκανε ο ασταμάτητος Κοτσόβολης, που δεν αγωνίστηκε μεσοβδόμαδα και μαζί με τους Κατσούρη και Κατσαλούλη καθάρισαν το παιχνίδι. Από τα Μέθανα που προσπάθησαν ξεχώρισαν οι Ματιάτος, Κυριάκος και Μενδρινός.

Τα δεκάλεπτα : 22-12, 29-16, 24-18, 21-15

Οίαξ Ναυπλίου : Κατσούρης 19 (3), Παπαχαραλάμπους 2, Κουτσόπετρας, Βλασερός, Κοτσόβολης 35 (2), Κατσαλούλης 17, Γκάγκιτς, Μούγιος, Ρεκουνιώτης 10, Καζάς 9, Τατούλης 4.

Μέθανα : Λαζάρου, Στεφόπουλος, Μενδρινός 11(1), Αθανασίου 3 (1), Κοντος 2, Καριώτης 6, Τουμπανιάρης Π. 3, Τουμπανιάρης Τ. 2, Μπρεζατης 6, Κυριάκος 12 (1), Ματιάτος 16 (2).

Καλή η διαιτησία των Πετρόπουλου - Αντωνάκου.
Δείτε παρακάτω την καλύτερη κατά τη γνώμη φάση του αγώνα.

15 Ιαν 2009

Τελευταία (και θα λέγαμε πονηρή!) αγωνιστική του πρώτου γύρου αυτή που διεξάγεται το Σάββατο και ο Οίακας παίζει στην έδρα του στο Ναύπλιο στις 7.00 μμ με τα Μέθανα, με στόχο φυσικά τη νίκη και τη μέγιστη δυνατή συγκομιδή βαθμών πριν από τα δύο κρίσιμα για τον τίτλο παιχνίδια με Λουτράκι και Τήρωνα, παιχνίδια που θα κρίνουν ουσιαστικά και τον πρωταθλητή. Το πρόγραμμα αναλυτικά:


17:30 ΚΛΕΙΣΤΟ ΒΕΛΟΥ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΑΣ.ΒΕΛΟΥ - ΤΗΡΩΝ ΑΣ.ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ

19:30 ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΙΑΤΟΥ ΑΡΑΤΟΣ Α.Ο. - ΠΟΣΕΙΔΩΝ Α.Ο

19:00 ΔΑΚ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΟΙΑΞ Α.Ο. - ΜΕΘΑΝΑ Α.Π.Ο.

17:00 ΚΛΕΙΣΤΟ Ν.ΚΙΟΥ ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ Α.Ο. - ΚΟΡΩΝΙΣ ΛΥΓ. Α.Ο.

17:30 ΔΑΚ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΚΑΟΚ ΠΑΛΑΙΜΩΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2004

ρεπω: ΚΟΚΚΩΝΙΟΥ Α.Ο.

Την Κυριακή στις 12.00 μμ οι παίδες παίζουν το προτελευταίο τους παιχνίδι στο Άστρος με τον Πήγασο και θέλουν τη νίκη για να παλέψουν στο επόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ Αργους την πρόκριση στην επόμενη φάση.

11 Ιαν 2009

Η καλύτερη κατά τη γνώμη μας φάση του χθεσινού αγώνα στο Λυγουριό. Τρανή απόδειξη του πόσο χρήσιμος μπορεί να είναι ένας παίκτης, ακόμη και όταν δεν σκοράρει 30 πόντους. Παρατηρείστε τον παίκτη με τη λευκή εμφάνιση και με το Νο 10.

Κυρίες και Κύριοι : Ο Λεωνίδας Λιακόπουλος
Η δυναμικότητα της παιδικής ομάδας του Αργειακού Έσπερου, επέτρεψε σήμερα αρκετές δοκιμές για τον προπονητή του Οίακα Μάκη Πέτα. Μετά τη βαριά ήττα από το ΝΣ, οι πιτσιρικάδες έδειξαν να το ξεπέρασαν γρήγορα και ανώδυνα και να συνεχίζουν την προσπάθεια τους στο φετεινό πρωτάθλημα παίδων. Ακολουθώντας το παράδειγμα της ανδρικής ομάδας και δείχνοντας χαρακτηριστικά (πίεση σε όλο το γήπεδο, γρήγορες επιθέσεις, κυριαρχία στα ριμπάουντ, πολλαπλές επιλογές στα σουτ) που δεν βλέπαμε τελευταία, καθάρισαν γρήγορα το παιχνίδι από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο (25-3).
Ο προπονητής δοκίμασε πάρα πολλά σχήματα με παίκτες σε διαφορετικές θέσεις, χρησιμοποιώντας όλους όσους είχε στη διάθεση του και αυτή τη φορά όλοι έδειξαν διάθεση να τα δώσουν όλα! Βέβαια σε κάποιους φάνηκε η απουσία τους, την τελευταία περίοδο από τις προπονήσεις. Πρέπει σιγά σιγά όλα τα παιδιά να καταλάβουν ότι η συμμετοχή και η δουλειά στην προπόνηση είναι το Α και το Ω για καλή απόδοση και ευστοχία στον αγώνα.
Κορυφαίος της αναμέτρησης - πολύ ευχάριστη έκπληξη - ο Χρήστος Γιαννόπουλος, που έδειξε μετά από καιρό ένα μέρος των μεγάλων δυνατοτήτων του. Πολύ βελτιωμένος και ο Παναγιώτης Χαϊδάς, παίζοντας σε όλες σχεδόν τις θέσεις (από 1 μέχρι 4). Εξαιρετικός στα αμυντικά του καθήκοντα και πολύ γρήγορος στον αιφνιδιασμό ο Θεόφιλος Γιαννιώτης. Σε χαμηλούς ρυθμούς - στο 4ο παιχνίδι του σε 8 μέρες - ο Δήμητρης Παλλαντζάς.
Από την πολύ αδύναμη ομάδα των Χαρίτση - Ζαμάνη, που φαίνεται δουλεμένη αλλά είναι φανερό ότι έχει έλλειμα αγώνων, ξεχώρισε ο Καρκαλάτος.
Τα δεκάλεπτα : 25-3, 17-4, 16-10, 14-13
Οίαξ Ναυπλίου : Μπούνος 2, Παλλαντζάς Α., Τυροβολάς 1, Χαϊδάς 12, Παλλαντζάς Δ. 26 (1), Ρέππας, Γιαννιώτης 11, Γιαννόπουλος 16, Φιλίνης 2, Κατσικάρης 2, Μπόζος.
Αργειακός Έσπερος : Αργυράκης 3, Καρκαλάτος 11 (1), Ζαμάνης, Μουκας, Ποντικάτης, Σπυροπαλης 6, Κουγιας 2, Μυλωνας 4, Καρούζος, Μιχαλόπουλος 2, Μπουντάκης.

10 Ιαν 2009

Ούτε η παγωνιά στο κλειστό γυμναστήριο του σχολείου, ούτε το κακό παρκέ, ούτε βέβαια η φιλότιμη ομάδα του Λυγουριού μπόρεσαν να σταματήσουν και απόψε το ... τραίνο του Οίακα, που έφτασε στην ώρα του, έριξε την κατοστάρα του (αν δεν έχανε την τελευταία βολή ο κατά τα λοιπά κορυφαίος του αγώνα Κατσούρης) και περνώντας από Καλαματιανό μεριά για ...παϊδάκια, αναχώρησε για τον επόμενο σταθμό του φετεινού πρωταθλήματος.

Σε μια έδρα που τα τελευταία τρία χρόνια γίνονταν παιχνίδια θρίλερ και δεν είχαμε νικήσει, οι παίκτες του Οίακα συνέχισαν το σερί των νικών, έχοντας στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια ΜΟ πόντων +100 στην επίθεση και -50 στην άμυνα. Με όπλα για μια ακόμη φορά την πολύ καλή άμυνα, την πίεση στη μπάλα του αντιπάλου και το πολύ τρέξιμο στην επίθεση, η ομάδα του Παναγιώτη Γκόλαντα δεν άφησε κανένα περιθώριο στην ομάδα του Τάκη Ζαχαρόπουλου να σκεφτεί πως μπορούσε να πάρει κάτι θετικό από αυτό το παιχνίδι. Οι διαθέσεις φάνηκαν πάλι από το πρώτο δεκάλεπτο (8-24) και μέχρι το ημίχρονο η διαφορά είχε φτάσει στους 28 πόντους.

Οι "βασικοί" - αν και είναι αστείο να μιλάμε πια για βασικούς και παίκτες πάγκου με την απόδοση όλων τον τελευταίο καιρό- έκατσαν όλοι στον πάγκο πάλι στο ημίχρονο, αλλά οι αναπληρωματικοί συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και ανέβασαν τη διαφορά στους στους 40 πόντους. Αυτή τη φορά το χειρόφρενο τραβήχτηκε κάπου στα μισά του 4ου δεκαλέπτου, αλλιώς το σκορ θα ήταν ίσως και υψηλότερο από το προηγούμενο παιχνίδι.

Το "Κ"ουαρτέτο του Οίακα (Καζάς, Κατσούρης, Κατσαλούλης, Κοτσόβολης) έκαναν σήμερα τη βασική δουλειά, χωρίς φυσικά να υστερήσουν οι υπόλοιποι. Από το Λυγουριό πολύ μόνος ο Προσελέντης και εξαιρετικός το "αστεράκι" Βαρβεράκης. Εύκολο απόγευμα για τους Καραλή - Στρέμπα.

Τα δεκάλεπτα : 8-24, 17-29, 19-28, 17-18

Κορωνίς Λυγουριού : Πλιαχτούρας 9, Λιακόπουλος Χ. , Πραναγγιούλης 4, Προσελέντης 21, Μπιμπης, Πετρης 2, Βαρβεράκης 11 (3), Γαλανης 8, Παπαϊωάννου 4.

Οίαξ Ναυπλίου : Κατσούρης 20, Παπαχαραλάμπους, Κουτσόπετρας, Μπακάλης 3(1), Κοτσόβολης 27, Κατσαλούλης 22 (1), Λιακόπουλος Λ. 2, Γκάγκιτς, Βλασερός, Ρεκουνιώτης 6, Καζάς 17, Τατούλης 2.

9 Ιαν 2009

Δύσκολη έξοδο, την τελευταία του πρώτου γύρου, έχει ο Οίακας που παίζει αύριο Σάββατο στις 7.00μμ στο Λυγουριό με την τοπική Κορωνίδα. Μετά τη σημερινή τελευταία προπόνηση ο Π. Γκόλαντας θα επιλέξει τη 12άδα του αγώνα, μια και έχει όλους ανεξαίρετα τους παίκτες στη διάθεση του και σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

Κατά τα λοιπά ντέρμπυ ουραγών έχουμε στο Βέλο μεταξύ Κοκκωνίου και Κορίνθου, ενώ και στα υπόλοιπα τρία παιχνίδια δεν υπάρχει απόλυτο φαβορί. Αναλυτικά το πρόγραμμα :

20:00 ΚΛΕΙΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ : ΠΟΣΕΙΔΩΝ - Α.Ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΑΣ.ΒΕΛΟΥ

17:30 ΔΑΚ ΚΟΡΙΝΘΟΥ : ΜΕΘΑΝΑ Α.Π.Ο. - ΑΡΑΤΟΣ Α.Ο.

19:00 ΚΛΕΙΣΤΟ ΛΥΓΟΥΡΙΟΥ : ΚΟΡΩΝΙΣ ΛΥΓ. Α.Ο. - ΟΙΑΞ Α.Ο.

17:00 ΚΛΕΙΣΤΟ ΛΕΧΑΙΟΥ : ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2004 - ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ Α.Ο.

15:00 ΚΛΕΙΣΤΟ ΒΕΛΟΥ : ΚΟΚΚΩΝΙΟΥ Α.Ο. - Κ.Α.Ο.Κ.-ΠΑΛΑΙΜΩΝ

ρεπό: ΤΗΡΩΝ ΑΣ.ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Την Κυριακή το πρωί στις 11.00πμ οι Παίδες παίζουν στο ΔΑΚ Ναυπλίου με τον Αργειακό Έσπερο και θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη για να διατηρήσουν τις ελπίδες τους για τη δεύτερη θέση του ομίλου, που οδηγεί στην επόμενη φάση.

8 Ιαν 2009

Σύμφωνα με τις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 10 του Καταστατικού του σωματείου μας και την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 23-12-2008 πράξη 18η / θέμα 4ο,

Καλούμε τα μέλη του σωματείου μας Οίακα Ναυπλίου Αθλητικού Ομίλου σε Ετήσια Γενική Συνέλευση

το Σάββατο 17-1-2009 και ώρα 17.00 (5.οο μ.μ.) στο Ναύπλιο και στο ξενοδοχείο ΠΑΡΚ ( Σιδηράς Μεραρχίας και Δερβενακίων 2 ) με θέματα Ημερήσιας Διάταξης :

1ο Εκλογή Προέδρου Γενικής Συνέλευσης.
2ο Διοικητικός και Αγωνιστικός Απολογισμός 2008.
3ο Οικονομικός Απολογισμός για το οικονομικό έτος 2008.
4ο Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής για το έτος 2008.
5ο Έγκριση Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού έτους 2008.
6ο Οικονομικός Προϋπολογισμός οικονομικού έτους 2009.
7ο Έγκριση Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2009.
8ο Έγκριση Λειτουργίας της Ιστοσελίδας του σωματείου μας, ύστερα από την ετήσια δοκιμαστική λειτουργία της κατά το έτος 2008.

Σε περίπτωση μη απαρτίας η επαναληπτική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18-1-2009 ώρα 17.00 ( 5.οο μ.μ. ) , στον ίδιο τόπο και με τα ίδια θέματα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Κολιόπουλος
Ο Γενικός Γραμματέας
Στέφανος Παλλαντζάς
Από Ανδρες

Το είπαμε ειλικρινά πριν μια εβδομάδα και φαίνεται πια πως συμφωνούν αρκετοί μαζί μας. Οι δυο ομάδες του Ναυπλίου μπορούν να αλληλοβοηθηθούν σε όλα τα επίπεδα. Η αρχή έγινε με το φιλικό των ανδρών πριν μια εβδομάδα. Αυτό σήμερα επαναλήφθηκε. Με λιγότερες απουσίες αυτή τη φορά και με περισσότερο κέφι (ίσως και λιγότερη αμηχανία) έγινε το δεύτερο παιχνίδι, παιχνίδι γεμάτο φάσεις εκατέρωθεν, αμφίρροπο και με ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Η νίκη σήμερα ήταν για τον Οίακα, αλλά αυτό ελάχιστη σημασία έχει! Μακάρι να υπάρξουν και άλλες πρωτοβουλίες και για τα υπόλοιπα τμήματα.
Στο περιθώριο του αγώνα σήμερα είχαμε και ...διατροφική παρασπονδία, μια και τρεις εορτάζοντες Γιάννηδες (Ρεκουνιώτης από τον Οίακα, Μητρόπουλος και Μπουτσικάκης από το ΝΣ) φρόντισαν να φέρουν 4-5 κουτιά γλυκά. Ευχές σε όλους!

7 Ιαν 2009

Ήττα εντός προγράμματος, αλλά βαριά και πάλι για τους παίδες σήμερα από το ΝΣ. Παρά το πολύ καλό ξεκίνημα στο πρώτο δεκάλεπτο όπου προηγήθηκαν με 19-10, και παρά την καλή άμυνα γενικά σε σετ επιθέσεις, η συνέχεια ήταν εφιαλτική με την ομάδα να πανικοβάλεται από την πίεση των αντιπάλων και κάνει συνεχή και αβίαστα λάθη, δίνοντας παράλληλα αμέτρητα εύκολα καλάθια στον αντίπαλο. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πόντοι των παικτών του Νέου σε άμυνα 5 εναντίον 5 είναι μόλις 20 από τους 81, ενώ άλλοι 13 είναι από βολές. Οι υπόλοιποι είναι όλοι από λάθος πάσα των παικτών μας και εύκολο καλάθι στον αιφνιδιασμό. Ακόμη και σε αυτές τις συνθήκες ασφικτικής πίεσης - που βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που την αντιμετωπίζουμε και έχει δουλευτεί στην προπόνηση το πως αντιμετωπίζεται - πέρασαν πάσες για εύκολο καλάθι κύρια από τον Δ.Παλλαντζά, αλλά όλοι βρέθηκαν σήμερα σε πολύ κακή μέρα και δεν τελείωσαν απλά λέη απ.
Μήτσουλας και Αχριάνης έκαναν όλο το παιχνίδι του ΝΣ (51 από τους 81 πόντους). Απελπιστικά μόνος ο Δ.Παλλαντζάς από τον Οίακα.
Ξαναλέμε, η ήττα ήταν στο πρόγραμμα, η εμφάνιση όμως πρέπει να προβληματίσει. Η σκληρή δουλειά στην προπόνηση από ΟΛΟΥΣ πρέπει να ανέβει κι άλλο. Η χρονιά έχει πολύ δρόμο ακόμη και δεν τελειώνει ούτε σήμερα, ούτε στις επόμενες τρεις αγωνιστικές. Άλλωστε ο φετεινός στόχος που τέθηκε από την αρχή, έχει ήδη επιτευχθεί. Χρειάζεται βελτίωση σε όλους τους τομείς και ατομικά και ομαδικά και προετοιμασία και για τα επόμενα δύο χρόνια, που αυτή η ομάδα με ελάχιστες αλλαγές, θα πρωταγωνιστήσει.
Τα δεκάλεπτα : 19-10, 3-26, 11-22, 6-23
Οίαξ Ναυπλίου : Παλλαντζάς Α. , Χαιδάς Π. 5, Παλλαντζάς Δ. 17, Φιλίνης, Δεληγιάννης, Γιαννιώτης 5 (1), Γιαννόπουλος 4, Κατσικάρης, Μπόζος 8.
Νέο Σχολείο : Τοκατλίδης 2, Τσάρος 4 (1), Προκοπίου 2, Σπανός, Μήτσουλας 29 (3), Αχριάνης 22, Κανέλλης, Μπιτινής 7, Οικονόμου 2, Καραμέρος 12, Τριμπόνιας 2, Σιέρρος.

4 Ιαν 2009


Ένα ακόμη εξαιρετικό πρωινό πέρασε σήμερα η αθλητική οικογένεια του Οίακα Ναυπλίου . Ο Σύλλογος μας, στην προσπάθεια για όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες για τα παιδιά των ακαδημιών, φιλοξένησε σήμερα τον Φοίνικα Πειραιώς. Οι φίλοι μας από τον Πειραιά ήρθαν στην ώρα τους το πρωι της Κυριακής και έπαιξαν μαζί μας δύο πολύ καλά παιχνίδια.

Στο πρώτο παιχνίδι οι ακαδημίες έπαιξαν για μια ώρα. Τριάντα παιδιά του Οίακα ηλικιών 1996 -2000 και 15 του Φοίνικα 1996-1998 ευχαριστήθηκαν μπάσκετ και χειροκροτήθηκαν από φίλους και γονείς και των δυο ομάδων που βρέθηκαν στο γήπεδο. Τελικά νίκησε η ομάδα του Φοίνικα.

Το δεύτερο παιχνίδι ανάμεσα στις παιδικές ομάδες των δύο σωματείων ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για όλους όσους βρέθηκαν σήμερα στο ΔΑΚΝ. Απέναντι στην ισχυρότερη ομάδα του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΝΑ οι παίδες μας, αν και ξεκίνησαν μουδιασμένοι και έχαναν μέχρι και με 20 πόντους στα μέσα της δεύτερης περιόδου, παίζοντας ένα από τα καλύτερα παιχνίδια τους φέτος, κατάφεραν και γύρισαν το παιχνίδι. Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν συναρπαστικό και πήγαινε στο πόντο. Τελικά ο Οίακας κατάφερε να κερδίσει με ένα καλάθι διαφορά, χάρις σε δυο εύστοχα τρίποντα στην εκπνοή.

Στο τέλος όλα τα παιδιά αγκαλιασμένα έβγαλαν τις καθιερωμένες φωτογραφίες, ευχήθηκαν καλή χρονιά και επιτυχίες εκατέρωθεν και έδωσαν ραντεβού για το καλοκαιρινό τουρνουά του Φοίνικα στον Πειραιά.

Θα πρέπει να σημειώσουμε αυτά που μας διηγήθηκαν οι φίλοι μας γιατί έχουν πολύ ενδιαφέρον! Στον Πειραιά, όπως και σε όλη την Αθήνα, υπάρχουν όλο το χρόνο επίσημα πρωταθλήματα για όλες τις ηλικίες, και για τους παμπαίδες και για τα μινι. Η παιδική και η εφηβική ομάδα του Φοίνικα δίνει κάθε χρόνο πάνω από 50 (!!!) αγώνες, αυτό σημαίνει 2 και 3 αγώνες την εβδομάδα! Ας τα ακούσουν αυτά οι τοπικοί παράγοντες κι ας δώσουν λίγο μεγαλύτερο βάρος τις μικρές ηλικίες. Δε λέμε να φτάσουμε στο επίπεδο των Αθηναίων, αλλά έστω ... να το πλησιάσουμε.

Παρακολουθείστε παρακάτω στιγμιότυπα από τα σημερινά παιχνίδια.


3 Ιαν 2009

Το απόγευμα προδιαγραφόταν εύκολο, όχι όμως τόσο όσο τελικά κατέληξε! Η νεανική ομάδα του Λεχαίου φαίνεται πως είχε στο πρόγραμμα την αποψινή ήττα. Όμως οι παίκτες του Οίακα έδειξαν για μια ακόμη φορά όρεξη για μπάσκετ και δεν παράτησαν το παιχνίδι σε καμιά φάση του αγώνα, ούτε όσοι ξεκίνησαν αλλά ούτε και όσοι ήρθαν από τον πάγκο. Και έπαιξαν όλοι.


Στο πρώτο δεκάλεπτο φάνηκαν ήδη οι διαθέσεις των παικτών του Οίακα. 37 -10 δεν είναι ένα συνηθισμένο σκορ δεκαλέπτου, ούτε φυσικά το 65-16 σαν σκορ ημιχρόνου! Όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Και ενώ οι βασικοί είχαν κάτσει στον πάγκο από το ημίχρονο, η ομάδα συνέχισε να παίζει εξαιρετική άμυνα και να σκοράρει κατά βούληση., πετυχαίνοντας άλλους 48 πόντους ώστε να φτάσουμε έτσι στην πρώτη κατοστάρα της χρονιάς.

Ρεκόρ πόντων για τον Γιώργο Κοτσόβολη (36) που μαζί με τους Ρεκουνιώτη (που κάλυψε και την απουσία του Κατσαλούλη) Κατσούρη και Γκάγκιτς ξεχώρισαν. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η επανεμφάνιση του Βαγγέλη Μανούχου και οι πρώτοι πόντοι στην Α1 για τον "μικρό" Δημήτρη Παλλαντζά που έπαιξε 12 λεπτά και εκτός από το ότι σκόραρε, είχε 3 ριμπάουντ (2 Α, 1Ε), τρία κλεψίματα και μια ασίστ.

Από την Ολυμπιάδα προσπάθησαν οι Τσιμπούρης , Πανούσης και Μπράβος.

Τα δεκάλεπτα : 37 -10, 28 -6, 28 -15, 20 -10

Οίαξ Ναυπλίου : Κατσούρης 11 (2), Παπαχαραλάμπους 7 (1), Κουτσόπετρας 3, Μπακάλης 2, Κοτσόβολης 36 (2), Μανούχος, Λιακόπουλος 6, Γκάγκιτς 10, Παλλαντζάς 2, Ρεκουνιώτης 24, Καζάς 10, Τατούλης 2.

Ολυμπιάδα Λεχαίου : Τσιμπούρης 8, Νταλίπης 7 (1), Στεμπιλης 2, Μπράβος 9 (1), Μερεμετης, Ρομποκος, Πανούσης 8, Τσιφιλιτάκος 2, Παχούλας 6 (1).

Δεν κουράστηκαν οι Αντωνάκος -Ζάρκος σε ένα εξαιρετικά "καθαρό" από φάσεις παιχνίδι.


Δείτε το τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα.